Tattoo verwijderen

Tattoo verwijderen Tattoo Killer Kampen

Heeft u spijt van een tattoo of is deze niet mooi meer? Met de nieuwste lasertechnieken is een tattoo verwijderen gelukkig prima te doen. Bij Tattoo Killer hebben wij veel ervaring met tattoos weglaseren en tatoeages lichter maken voor een cover-up. U kunt rekenen op een deskundige, veilige behandeling met geavanceerde laserapparatuur. Wij maken uw huid permanent vrij van storende inkt, zonder dat er littekens achterblijven!

Tattoo laser

Tattoo weglaseren

Een tattoo verwijderen met laser is de beste manier om van ongewenste inkt af te komen. Voor een tattoo weglaseren werken we met de Nd:Yag Q Switch. Deze laser zendt in een fractie van een seconde een precies gerichte, intense lichtflits (puls) uit. Het licht wordt geabsorbeerd door de inkt van de tattoo dat in de huid is ingekapseld en laat de inkt in kleine deeltjes uiteenvallen. De inkdeeltjes worden vervolgens door het lichaam zelf opgeruimd en als afvalstoffen afgevoerd. In de loop der maanden zal de tatoeage steeds verder vervagen en uiteindelijk verdwijnen.

Aantal behandelingen

Omdat het lichaam zelf de losgekomen inktdeeltjes opruimt, zijn er meerdere behandelingen nodig voor een tattoo verwijderen. Tussen elke behandeling zit een herstelperiode van 8 weken. In deze periode kan het lichaam de inkt opruimen en de huid herstellen. Het totaal aantal behandelingen is afhankelijk van het soort tatoeage. Hoe groter en/of donkerder de tatoeage, hoe langer het lichaam nodig heeft om de inkt af te breken. Verder is de kleur van het pigment in de inkt van invloed, hoe oud de tatoeage is, op welke plek op het lichaam die zit en hoe de tattoo gezet is. Daarnaast speelt ook uw fysieke gesteldheid een rol in hoe efficiënt de inktdeeltjes worden opgeruimd. Tijdens ons gratis intake gesprek kunnen wij inschatten hoeveel behandelingen u nodig heeft.

Tattoo verwijderen cover up
Tattoo verwijderen met laser

Tijdens de behandeling

Tijdens de laser behandeling schieten er in razend tempo kleine, precies gerichte lichtflitsen op de huid. U krijgt een speciale bril op om uw ogen tegen het felle licht te beschermen. Met koude lucht maken we de behandeling zo comfortabel mogelijk en wordt het risico op ongewenste bijwerkingen verminderd. Door het laseren ontstaat er een witte waas op de huid die binnen een half uur weer verdwijnt. Na de behandeling wordt de tatoeage ingesmeerd met een speciale zalf (Tattoomed).

Nazorg

Na de laser behandeling kan de huid rood worden, verbrand aanvoelen of opzwellen. U kunt een koud kompres gebruiken om de huid te koelen. Douchen mag minimaal 2 uur na de behandeling. Dep nadien de behandelde huid voorzichtig droog.

In zeldzame gevallen kunnen binnen 8 uur na de behandeling blaartjes ontstaan. Dit is dus lang niet altijd het geval. Binnen enkele dagen kunnen korstjes op behandelde tattoo komen: dit is 1 van de manieren waarop de inkt door het lichaam wordt afgevoerd. Krab hier niet aan om littekens te voorkomen! De korstjes zullen na ongeveer 2 weken verdwijnen en uw huid ziet er weer normaal uit.

Houd de behandelde tatoeage goed schoon met water en dep het voorzichtig droog. Smeer de huid tweemaal per dag in met Tattoomed of Alhydran (beide bij Tattoo Killer verkrijgbaar!). Gebruik de after care zalf gedurende 3 weken om uitdroging en littekenvorming te voorkomen

Houd ten slotte uw behandelde huid uit de zon totdat de korstjes zijn geheeld (ongeveer 2 weken lang) om de pigmentvorming van de huid niet te verstoren. In verband met infectiegevaar kunt u gedurende deze 2 weken ook beter niet zwemmen, in bad of in het bubbelbad gaan.

TattooMed zalf na laser behandeling
Alhydran zalf nazorg laser behandeling

Uiteraard ontvangt u bij ons uitgebreide nazorg voor een zo mooi mogelijk resultaat! Wilt u graag beginnen aan een inktvrije huid en uw tattoo verwijderen? Tijdens een gratis intake gesprek nemen we alle tijd om een behandelplan met u op te stellen, vragen te beantwoorden of eventuele zorgen te bespreken! Neem gerust contact op via het formulier, mail of telefoon (06-39115885).